Zašto BelCafe?

BelCafe - kafa
za prave sladokusce


Mi u firmi BelCafe odavno smo postali svjesni potrebe da u našem podneblju ostavimo neke svoje lične pečate i stvorimo ukuse za prave sladokusce. Tragom te ideje, stvorili smo kafu prepoznatljive arome i ukusa. Nakon pažljivog, najčešće ručnog branja i pročišćavanja, bobičasti plodovi se suše i pakuju za dalju obradu. Takvi dolaze u naše pogone, a tu se, po posebnoj recepturi, prže, melju i miješaju odabrana zrna arabike i robuste - najpoznatijih sorti kafe u svijetu.
Kvalitet i ukus naše kafe su upravo rezultat dobro odmjerenih odnosa ove dvije vrste.

Po čemu je BelCafe
tako posebna?


U fazi prženja posebno je bitna količina toplote kojoj se izlažu zrna. Viša temperatura proizvešće tamnija, a niža temperatura svjetlija zrna. Ovim se određuje i kasniji ukus kafe i atoma koju ćete pamtiti.

Treća faza je hlađenje. Svi stručnjaci se slažu da je najboljeg kvaliteta ona kafa koja je naglo ohlađena vodom. Tako mi stvaramo vaš omiljeni napitak za svaki dan. Kafa je postala posebna vrsta užitka pretvorenog u svakodnevni ritual, koji sa sobom nosi određene emocije. Podsjeća nas na neke bliske ljude, na neke važne razgovore, događaje... Snaga njenog mirisa seže do naših najskrivenijih tajni, a kroz tu mirisnu zavjesu bliži smo jedni drugima.